Lasten, nuorten, perheiden ja lastensuojelujärjestöjen yhteinen talo

Perhetalo Heidekenin omistavat Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry (VSLJ) ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry. Talossa toimii myös VSLJ:n jäsenjärjestöjä ja yhteiset tilat ovat kaikkien jäsenjärjestöjen hyödynnettävissä. VSLJ ja MLL vuokraavat tiloja myös kokous-, koulutus- ja juhlatilaisuuksiin.

Talon pitkä historia perheiden kasvun keskuksena on ollut pohja nykyaikaiselle lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyväksi työskentelevien järjestöjen toiminnalle. Perhetalo Heidekenin historia turkulaisena synnytyssairaalana syventää koko perhetalon ideologiaa. Perhetalo Heideken tarjoaa luonnollisia kohtaamispaikkoja niin talossa toimiville kuin talossa vieraileville lastensuojelujärjestöille.

Nykyään Perhetalo Heidekenillä on monipuolista toimintaa ja palvelutarjontaa varsinaissuomalaisille lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Perhetalo toimii alueen lastensuojelujärjestöjen yhdessä tekemisen paikkana.

Toimintaa ja tukea Perhetalo Heidekenillä

Perhetalo Heidekeniltä löydät lastensuojelujärjestöjen toimintaa ja palveluita alueen lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Alla luetelujen toimintojen lisäksi myös muut alueen lastensuojelujärjestöt hyödyntävät Heidekenin tiloja esimerkiksi omassa ryhmä- tai kerhotoiminnassaan.

  • Marakatin perhekahvilaan voi tulla lasten kanssa leikkimään ja juttelemaan muiden vanhempien kanssa matalalla kynnyksellä

    . Lue lisää ja katso aukioloajat MLL:n Varsinais-Suomen piirin sivuilta.

  • Linkki-toiminta on tarkoitettu varsinaissuomalaisille 10-18-vuotiaille nuorille ja heidän vanhemmilleen. Linkin ammatillinen keskustelutuki, perhetyöskentely, ryhmätoiminta ja materiaalioppaat ovat asiakkaille maksuttomia. Keskustelutuessa aiheet voivat liittyä esimerkiksi mielialaan, kodin ilmapiiriin, nuoren murrosikään tai vanhempana jaksamiseen.

    Lue lisää Linkki-toiminnan sivuilta.

  • Pilari tarjoaa tukea lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille, käyttäneille ja todistaneille aikuisille ja lapsille. Tilanne voi olla akuutti tai tapahtumista on voinut kulua aikaa, mutta tapahtumat vaikuttavat edelleen elämään. Pilariin voi tulla yksin, kumppanin tai koko perheen kanssa.

    Lue lisää Turun ensi- ja turvakodin sivuilta.

  • Erosta Elossa tarjoaa henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea kysymyksiin, joita herää parisuhdekriisissä, varsinaisessa eroprosessissa ja eron jälkeisessä ajassa. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on turvata lapsen ja isän suhteen jatkuminen myös eron jälkeen.

    Lue lisää Miessakit ry:n sivuilta.

  • Ulkokehän Miehet -hanke tarjoaa keskusteluapua ulkopuolisuutta ja osattomuutta kokeville nuorille aikuisille miehille.

    Lue lisää Miessakit ry:n sivuilta.

  • Kotoa kouluun -toimintaan voi olla yhteydessä, jos perheessä on Turussa alakoulua käyvä lapsi, jolla on kouluunmenovaikeuksia tai koulupoissaoloja.

    Lue lisää Kotoa kouluun -toiminnasta VSLJ:n sivuilta.

     

Kokous- ja koulutustilojen vuokraus

Vuokraamalla kokous- ja koulutustiloja tuet lastensuojelujärjestöjen työtä sekä Perhetalo Heidekenin ylläpitoa ja jatkuvuutta turkulaisille merkityksellisenä talona.

Tutustu VSLJ ry:n toimintaan ja jäsenjärjestöihin

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry on lasten, nuorten ja lapsiperheiden parissa työtä tekevien järjestöjen alueellinen asiantuntija- ja yhteistyöjärjestö. VSLJ:n jäsenjärjestöt tekevät työtä ehkäisevästä lastensuojelusta aina vaativaan ja korjaavaan lastensuojeluun.

Tutustu MLL:n Varsinais-Suomen piiri ry:n toimintaan

Piiri tuottaa palveluita lapsiperheille, kunnille ja ammattilaisille, vaikuttaa lapsia ja perheitä koskevaan päätöksentekoon sekä tarjoaa mahdollisuuksia tehdä vapaaehtoistyötä lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.